İş Bankası Maximum Kart Sinema Kampanyası

Cinemaximum'da veya televizyonlarda birçoğumuz görmüşüzdür bu kampanyayı. Yeni bir maximum kart sahibi olarak benim de ilgimi çekti fakat kampanyanın sonundaki hızlı geçen alt yazıyı okuduğumda Ziraat Maximum Kartlar, Maximum Aidatsız ve İş'te Üniversiteli kartlarının bu kampanyaya dahil edilmediğini gördüm. Hemen sinirlendim tabi.

Yıllık aidat ücretleri, dosya masrafı falan filan artık bütün Türk vatandaşlarının sorunu oldu. Aidat ücretleri ile sonunda bir karar çıktı ve bu karara göre bankalar en az bir tane aidatsız kart çıkarmak zorunda.






Bu kampanyayı da görünce baya sevinmiştim çünkü hafta içi sinemaya gitmek zor olduğundan hafta sonları gidiyorum. İşin ilginç tarafı belki de kampanyadan en çok yararlanabilecek İş'te Üniversiteli kartına sahip olanlar, yani İş Bankası'nın öğrenciler için çıkardığı kredi kartını kullananlar yararlanamayacak. Diğer yandan, muhtelemen banka bunu hesaplamıştır ve kampanyadaki hedef kitlesini farklı tutmuştur.

Süslü cümlelerle değil de, direk olaya girelim. Bu konuyu şikayet etmemin sebebi aidatsız kartlara uygulanan ayrımcılığı karşı sessiz kalmamak. İşe yaramayacağını ben de biliyorum ama tepkisiz kalmak bankaların işine geliyor, biraz da bu yüzden yıllarca müşterilerden rahatça masraf vs. topladılar. Nacizane tavsiyem, bu durumu yaşayan diğer kişilerin de şikayet etmesi. Artık şikayet etmek zor değil, bir tweetlik işi var, böylelikle tepkisiz kalmadığımızı gösteririz. Bankalar böyle yaparak insanları yeniden aidatlı kartlara yönlendirmeye çalışıyorlar, buna da devam edeceklerdir. İşin özeti bu. Aşağıda da İş Bankası'nın bana attığı cevap mailini okuyabilirsiniz, karşı tarafa da ses vermiş olalım.

İkinci yazımızda da iş dünyasına değindik sayılır artık, ayrıca yazıyla kampanyanın detayları hakkında bilgilendirme yapabildiysek ayrı bir kazanç olacaktır blog adına. Diğer yazılarda görüşmek üzere.

Bu arada reklamlarını beğendiğimi söyleyim.





İş Bankasının bana yolladığı cevap :

'' Öncelikle Bankamıza ve Bankamız ürünlerine göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Kredi kartı programları Bankalar için önemli bir maliyet kalemi olup, başta ödeme sistemleri altyapıları olmak üzere taksitlendirme işlemlerinin ve ödenen puanların maliyetlerinin yanısıra siz değerli müşterilerimize sunulan çeşitli indirim ve hizmet imkanları nedeniyle sürekli yatırım gerektirmektedir. Bu çerçevede tüm kredi kartı programlarında, sağlanan hizmet ve ayrıcalıkların mukabili rayiç bir bedel belirlenmekte ve kanuni bir gelir kalemi olarak Bankacılık Hizmet ve Komisyon tarifelerinde yer almaktadır. 

Bu hizmet ve ayrıcalıklardan yararlanmayı tercih etmeyen müşterilerimi içinse, "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun"un "Kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı ürünü sunmak zorundadır." hükmünü içeren 31. Maddesi çerçevesinde 'Maximum Aidatsız Kredi Kartı' sunulmuştur. Yıllık kart ücreti alınmayan bu kart programımızda tabii olarak diğer müşterilerimize sunduğumuz bazı fırsat ve ayrıcalıklar yer alamamaktadır. 

Öte yandan, sektördeki uygulamalara bakıldığında "Maximum Aidatsız Kredi Kartı" nın birçok açıdan daha avantajlı olduğu söylenebilir. Örneğin Maximum Aidatsız kredi kartı ile diğer Maximum özellikli kartlarımızda olduğu gibi Maximum üye işyerlerinde sunulmakta olan taksit ve Maxipuan avantajlarından yararlanılabilmektedir. Ancak MüzeKart özelliği başta olmak üzere, temassız işlem kullanımı, ilave puan veya taksit kampanyaları ile "Maximum Seans" gibi diğer indirim ve ayrıcalıklı hizmetlerimizden "Maximum Aidatsız Kredi Kartı" ile yararlanılmayabilmektedir. 

Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.



Saygılarımızla,

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
BİREYSEL BANKACILIK PAZARLAMA BÖLÜMÜ
Müşteri İlişkileri Grubu ''

Yorumlar

Popüler Yayınlar